Kostreš: Za budžet, ako se usvoje amandmani iz Vojvodine

Pastor: Ima nade dok sudija ne odsvira kraj

03. dec 2013

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Bojan Kostreš izjavio je da će ta stranka podržati budžet Srbije, ukoliko republički parlament usvoji amandmane Skupštine Vojvodine.

„Smatramo da je više nego neophodno da se Vojvodini već jednom dozvoli da ima onih ustavnih sedam odsto… Pošto do sada ta ustavna odredba nijednom nije bila ispunjena, vreme je da se to desi – ili da se u Ustavu tih sedam odsto obriše, ili da se jednom sprovede“, rekao je Kostreš za današnji novosadski Dnevnik.

Dodao je da do sada nije dobio nikakav „signal“ da će vojvođanski amandmani biti usvojeni.

„Kako stvari sada stoje, pretpostavljam da će i ovaj republički budžet biti neustavan, barem u delu koji je vezan za pitanje vojvođanskog budžeta“, ocenio je Kostreš.

Amandmane iz Vojvodine pred Skupštinom Srbije obrazlagaće predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor, koji je ranije ocenio da su male šanse da predlozi iz Vojvodine budu usvojeni.

Prema njegovim rečima, ova godina je možda i gora od prethodne, kada je bilo kakvog-takvog razgovora o budžetu Vojvodine između pokrajinskih i republičkih vlasti

„Ali, mislim da, dok sudija nije odsvirao kraj – nije sve rečeno ni završeno. Treba uložiti napore koji su mogući“, rekao je Pastor.

(Autonomija/Dnevnik) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga