Kostreš: Vučića moramo pobediti na izborima

"Građanski sukobi ne smeju biti opcija"

09. sep 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je da predsednika Srpske napredne stranke i države Aleksandra Vučića treba pobediti na izborima i da građanski sukobi nisu i ne smeju biti opcija.

„Liga će uskoro izaći sa predlogom novih izbornih pravila, čija će suština biti u tome da je Srbija organizovana u više izbornih jedinica i da je Vojvodina jedna od njih. Takođe ćemo ponuditi i ideju kako bi se moglo stati na put preletačima koji su zlo koje uništava i ovako krhku demokratiju u Srbiji“, rekao je Kostreš u intervjuu za list Damas.

On je rekao da izborni uslovi nisu dobri i da je to nesporno, ali „odustanjanje od borbe nije opcija“.

„Da smo tako razmišljali devedestih Milošević bi nam još bio za vratom. Ne razumem one koji se nadaju da će se stvari promeniti same od sebe“, naveo je Kostreš.

On je naveo da je i za „Gonzalesov ‘lex specijalis’ bila potrebna pobeda po Miloševićevim pravilima i višemesečne demonstracije kako bi se izborna volja odbranila“, kao i da je „peti oktobar bio bunt protiv izborne krađe, a ne pokušaj promene vlasti bez izbora“.

„Dakle, ako želimo da Vučić ode moramo ga pobediti na izborima. Građanski sukobi nisu i ne smeju biti opcija“, rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, bojkot znači odluku da se uđe u vaninstitucionalne sukobe sa vladajućim režimom.

„Bojim se da to može da dovede do ozbiljnih nestabilnosti koje u ovom momentu mogu da odgovaraju samo interesima ruske politike na Zapadnom Balkanu“, rekao je generalni sekretar LSV.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga