Kostreš: Vojvodini vratiti sve, a ne samo imovinu u bivšim republikama

Vratiti sve, počev od Naftagasa, zatim Elektrovojvodine, preko Lutrije, Pošte i Telekoma, do vojvođanske železnice i puteva

01. avg 2016

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je danas činjenicu da je novi pokrajnski premijer Igor Mirović najavio da će Vojvodina od Hrvatske i Slovenije potraživati imovinu za koju smatra da joj pripada, ali je izrazio nadu da će Mirović istu brigu pokazati i kada je reč o vraćanju ostale vojvođanske imovine unutar Srbije.

“Potraživanjem jedne vile i odmarališta od Hrvatske, kao i vile i jednog stana od Slovenije, Igor Mirović pokazuje brigu za imovinu Vojvodine. LSV, iako oštra opozicija ovoj pokrajinskoj vlasti, to mora da pozdravi. Ujedno, pozivamo pokrajinsku vlast da isti domaćinski pristup pokaže i kada je reč o vraćanju sve ostale vojvođanske imovine, počev od vojvođanskog Naftagasa, zatim Elektrovojvodine, preko Lutrije, Pošte i Telekoma, do vojvođanske železnice i puteva”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, Vojvodini čiji su građani i građanke kreditima, samodoprinosima i radom, gradili i stvarali vojvođansku imovinu, “konačno mora biti vraćeno sve što joj je oteto”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga