Kostreš: Vojvodina propada od kada njome vladaju stranke iz Beograda

Priče o saradnji LSV sa SNS plasiraju se jer jer poznato da su ligaši oni koji najmanje vole SNS

15. mar 2016

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je večeras da Vojvodina propada od kada njome vladaju stranke iz Beograda.

“Od kako u Vojvodini vladaju beogradske stranke, od 1990. godine dosad Vojvodina propada, jer sve što se ostvari ovde negde odlazi, a pokrajinska vlast na to ne može da utiče i to je ono što frustrira nas u Vojvodini“, rekao je Kostreš u intervjuu za Radioteleviziju Vojvodine.

Upitan s kim bi LSV mogao da sarađuje u Vojvodini nakon izbora, odgovorio je da je za njegovu stranku sprovođenje njenog programa, koji se bazira na pet tačaka: promena ustavnog položaja Vojvodine, očuvanje građanskog društva i borba protiv ekstremne desnice, jačanje poljoprivrede i infrastrukture, obezbeđivanje šansi za mlade i briga o starima.

Prema njegovim rečima, priče o postizbornoj saradnji LSV sa Srpskom naprednom strankom (SNS) plasiraju se jer jer poznato da su “ligaši oni koji najmanje vole SNS“.

Dodao je da je moguća i saradnja sa SNS-om ukoliko je moguće da SNS prihvati vraćanje zakonodavne, izvršne i sudske vlasti Vojvodini.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga