- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kostreš: Vlada hitno rešava probleme Beograda, a zakon o finansiranju Vojvodine kasni 11 godina

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš optužio je danas Vladu Srbije da po hitnom postupku rešava probleme Grada Beograda, dok Vojvodina čeka na donošenje zakona o finansiranju te pokrajine čitavih 11 godina.

“Građani Vojvodine se pitaju kako je moguće da zakon o Beogradu bude usvojen godinu dana posle pokretanja inicijative, a zakon o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine nije usvojen ni 11 godina od roka koji je propisao Zakon o sprovođenju Ustava Republike Srbije”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da Vlada Srbije na taj način nastavlja praksu centralizacije države.

“Očito je da vlada, ali i ostale institucije Srbije, državu vide samo kroz prizmu grada Beograda, a Vojvodina i drugi krajevi države za njih ne postoje. Dok Beograd broji nove investicije, Vojvodina, Šumadija, Niš ili Sandžak broje ljude koji su napustili svoja mesta i otišli na rad u inostranstvu”, naveo je Bojan Kostreš.

Poručio je Pokrajinskoj vladi da se probudi, da prestane sa ignorisanjem interesa Vojvodine i da konačno uradi nešto za ispunjenje ustavnih obaveza prema pokrajini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!