Kostreš: Vlada hitno rešava probleme Beograda, a zakon o finansiranju Vojvodine kasni 11 godina

"Dok Beograd broji nove investicije, Vojvodina, Šumadija, Niš ili Sandžak broje ljude koji su napustili svoja mesta i otišli na rad u inostranstvu”

04. maja 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš optužio je danas Vladu Srbije da po hitnom postupku rešava probleme Grada Beograda, dok Vojvodina čeka na donošenje zakona o finansiranju te pokrajine čitavih 11 godina.

“Građani Vojvodine se pitaju kako je moguće da zakon o Beogradu bude usvojen godinu dana posle pokretanja inicijative, a zakon o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine nije usvojen ni 11 godina od roka koji je propisao Zakon o sprovođenju Ustava Republike Srbije”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da Vlada Srbije na taj način nastavlja praksu centralizacije države.

“Očito je da vlada, ali i ostale institucije Srbije, državu vide samo kroz prizmu grada Beograda, a Vojvodina i drugi krajevi države za njih ne postoje. Dok Beograd broji nove investicije, Vojvodina, Šumadija, Niš ili Sandžak broje ljude koji su napustili svoja mesta i otišli na rad u inostranstvu”, naveo je Bojan Kostreš.

Poručio je Pokrajinskoj vladi da se probudi, da prestane sa ignorisanjem interesa Vojvodine i da konačno uradi nešto za ispunjenje ustavnih obaveza prema pokrajini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga