Kostreš: U Vojvodini prirodna koalicija DS, SVM i LSV

„Sve ove stranke zalažu se za autonomiju Vojvodine, iako ne i po pitanju stepena autonomije"

04. jula 2012

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je potpuno prirodno da buduću Vladu Vojvodine formiraju Demokratska stranka (DS), Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i LSV.

„Sve ove stranke zalažu se za autonomiju Vojvodine, iako ne i po pitanju stepena autonomije, i potpuno bi bilo prirodno da se u ovim smutnim vremenima zajedno izbore za što bolji život građana, koji nisu glasali za ovakvu Vladu Srbije i Tomislava Nikolića na mestu predsednika Srbije“, rekao je Kostreš agenciji Beta.

On je ocenio da bi DS, SVM i LSV trebale da se objedine oko ideja koje su građani Vojvodine većinski podržali na prethodnim izborima i dogovore zajedničke ciljeve sa kojima bi nastupali i prema budućoj Vladi Srbije.

„Iako LSV još nije dogovorila koalciju sa DS na pokrajinskom nivou, ne vidim bilo kakav problem u tome. Nama nije prioritet broj sekretarijata u budućoj Vladi, već zajednički dogovor oko definisanja jedinstvene politike. Tada broj sekretarijata koji će pripasti LSV neće biti nikakav problem“, rekao je Kostreš.

Govoreći o najavama mandatara buduće pokrajinske vlade Bojana Pajtića da više neće pregovarati sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) oko ulaska u Vladu Vojvodine, Kostreš je rekao da je potpuno logično da ta stranka više ne bude u vladi.

„Politika ne sme da bude trgovina, nego stvar principa. Ako se SPS u Republici opredelio za koaliciju iz vremena devedesetih godina prošlog veka,onda je potpuno prirodno da ne bude u Vladi Vojvodine“, rekao je Kostreš.

Predsednici Vlade i Skupštine Vojvodine Bojan Pajtić i Ištvan Pastor najavili su danas da će nova Vlada Vojvodine biti izglasana na skupštinskom zasedanju 11. jula.

Pastor i Pajtić su na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli da će nova vlada imati komotnu skupštinsku većinu koju će činiti stranke okupljene oko DS i SVM, a da pregovori sa LSV još traju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga