Kostreš: U ponedeljak sa SVM, u utorak sa DS o rekonstrukciji

Otkočen je proces razgovora

26. juna 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš najavio je danas da će ta stranka u ponedeljak, sastankom sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), početi razgovore o rekonstrukciji pokrajinske vlasti a u utorak će o tome razgovarati sa Demokratskom strankom (DS).

Kostreš je rekao Tanjugu da LSV zajedno sa Novom demokratskom strankom (NDS) počinje razgovore sa svojim koalicionim partnerima u pokrajinskoj vlasti.

„Otkočen je proces razgovora i počinjemo da sa koalicionim partnerima razgovaramo o stvarima koje su vrlo važne, a to su konkretne političke aktivnosti koje bi pokrajinska administracija trebalo da uradi“, rekao je Kostreš dodajući da je važno i da se pokrajinska administracija upodobi sa novonastalim odnosima, programima i političkim ciljevima.

Kostreš je naglasio da LSV sebe ne vidi ni u jednoj pokrajinskoj administraciji bez NDS-a dodajući da nije bitno da li će u toj novoj pokrajinskoj administraciji biti više kadrova LSV-a.

„Najbitnije je da se dogovorimo o programu koji želimo da sprovodimo, a važno je da dođe i do kadrovskog osveženja, odnosno da, kako je to rekao Nenad Čanak, isluženi kadrovi treba da odu u penziju i da novi daju jači impuls pokrajinskoj vlasti“, rekao je Kostreš.

Na pitanje da li otpočinjanje razgovora sa LSV i DS-om znači da će rekonstrukcija pokrajinske vlasti biti u okviru aktuelne vladajuće koalicije, Kostreš je odgovorio da LSV nikad nije bežala od toga da zajedno sa koalicionim partnerima pronađe rešenje i da o tome u LSV-u govore već dve godine.

„Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o realizaciji delova političkog programa koji je za LSV prihvatljiv“, rekao je Kostreš.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga