Kostreš: U februaru vlada o vojvođanskoj imovini

Kostreš je to rekao nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem

29. dec 2011

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i šef nekadašnje radne grupe za izradu Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš izjavio je danas da će najveći deo akata vezanih za vraćanje imovine Vojvodini biti završen do kraja januara meseca.

Kostreš je nakon sastanka u Beogradu sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem rekao da je uveren da će se najveći deo akata vezanih za imovinu Vojvodine naći na dnevnom redu sednice Vlade Srbije početkom februara 2012. godine.

Kostreš je za portal “Glasačka kutija” rekao da je sa premijerom načelno postignut dogovor i da se fomiraju republički i pokrajinski fond za zemljište, kojima će biti preneta određena količina zemlje koja se nalazi u Vojvodini, ali tek nakon završetka procesa restitucije.

Cvetković je krajem septembra pristao na amandmane LSV u vezi sa Zakonom o javnoj svojini, kojima su Vojvodini vraćena preduzeća Novosadski sajam, Gas Novi Sad, imovina Radio-televizije Vojvodine, rudnik u Kovinu, Petrovaradinska tvrđava, imovina Vojvođanske akademije nauka i umetnosti i legati.

(www.glasackakutija.com)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga