Kostreš: Traktori imaju pravo da uđu u Beograd, čekamo odgovor MUP-a

On je apelovao i na policiju i na paore koji su danas krenuli ka Beogradu da budu uzdržani

24. nov 2015

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da je danas u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) insistirao da se poljoprivrednicima omogući da uđu traktorima u Beograd i da izraze protest protiv zakona o poljoprivrednom zemljištu, i dodao da sada očekuje zvaničan odgovor MUP-a.

Kostreš je za agenciju Beta rekao da LSV insistira na tome da paori imaju pravo da iznesu svoje zahteve i nezadovoljstvo u Beogradu i dodao da ta stranka shvata da je nemoguće obezbediti da u glavni grad dođe nekoliko stotina traktora.

“Razumemo da bi ulazak nekoliko stotina traktora paralisao čitav grad i da je to nemoguće i iz organizacionih i iz bezbednosnih razloga. Ali, mi insistiramo na tome da paori mogu da iznesu svoje opravdane zahteve u Beogradu i sigurni smo da može da se pronađe rešenje”, kazao je Kostreš.

On je apelovao i na policiju i na paore koji su danas krenuli ka Beogradu da budu uzdržani, kako ne bi došlo do incidenata koji nikome nisu potrebni.

“Zahvaljujemo MUP-u na ideji da sarađuje. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od zahteva da se zakon povuče, za šta rešenje može da se nađe u kratkom roku”, rekao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga