Kostreš: Teško državi koja se uzda u boga a ne u sebe!

"U ovako ozbiljnim situacijama sve zavisi od organizacije i spremnosti celog sistema da se odupe prirodnim nepogodama"

09. jul 2014

Na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove razmatran je vladin izveštaj o poplavama.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić tokom sednice dobio je „izliv vere u mozak“.

„Da li je to moglo bolje? Moglo je sigurno. Da li će biti bolje? Hoće sigurno. Ne znam ko da nam je pomogao, nije mogao da spreči katastrofu koja nas je zadesila. Hvala, rekao bih, gospodu bogu što nije bilo više žrtava“, „stručno“ je objasnio predstavnik MUP-a.

Na ovo je reagovao potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš, koji je upozorio na odvojenost države od crkve.

„Malo me je izritiralo zahvaljivanje gospodu bogu. Moram da vas podsetim da se vi nalazite u sali Narodne Skupštine Republike Srbije, gospodine. A Srbija je sekularna država“, ukazao je Kostreš, koji je ujedno i zamenik predsednika odbora koji je danas zasedao.

Kostreš je komentarišući današnje dešavanje na sednici rekao za Autonomiju da je problem i kako državne institucije gledaju na ovu problematiku.

„Poslanici LSV su nekoliko puta postavljali pitanje kako je moguće da MUP ima svoju slavu, kada svi znamo da je to porodični praznik i teško da institucija može da ima porodičnu slavu. Odgovor nikada nismo dobili“, rekao je Kostreš.

On je dodao i da je ponašanje nekih institucija i funkcionera na „ivici dozvoljenog“.

„Danas sam izritiran jer je došlo do toga da se situacija predstavlja tako da smo poplave prebrodili zahvaljujući bogu“, istakao je funkcioner LSV.

Kostreš je poručio i da se društvo koje zavisi od boga neće dobro provesti.

„U ovako ozbiljnim situacijama sve zavisi od organizacije i spremnosti celog sistema da se odupe prirodnim nepogodama“, ocenio je Kostreš.

On je dodao i da je na kraju usledilo izvinjenje predstavnika MUP-a, ali i da to nije bio cilj kritike koja mu je upućena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga