Kostreš: Svako ko pokuša da omalovaži vojvođansku zastavu je zlonameran

"Ono što je problem sa Sergejem Trifunovićem jeste činjenica da on tu zastavu naziva separatističkom"

09. mar 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da izlazak iz parlamenta poslanika Lige nije konačan i da će se u isti vratiti kada na dnevnom redu budu teme poput statusa Vojvodine, Zakona o finansiranju Vojvodine, Evropska unija.

„Biti poslanik znači boriti se u plenumu, boriti se unutar parlamenta. Kada je ta borba nemoguća, izađemo iz parlamenta i time skrenemo pažnju da nešto nije u redu. Ali sada reći – da nećemo ulaziti u parlament do daljnjeg je samo pomoć režimu jer vi na taj način puštate da oni u parlamentu rade šta hoće“, rekao je Kostreš za RTS.

On je kazao da građani izlaze na protest zato što osećaju probleme i žele da pokažu da može bolje“, navodi Kostreš.

„Mi smo u protestima i to se vidi po zastavama. Nema protesta u Vojvodini a da se ne vide vojvođanske zastave koji nose ligašice i ligaši ili iz Vojvođanskog fronta. Kad god su protesti, naši ljudi su tamo gde su i naše zastave“, kazao je on.

Govoreći o obraćanju lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na protestu u Novom Sadu, on je ocenio da je zlonameran svako ko pokušava da omalovaži vojvođansku zastavu u Vojvodini.

„Ono što je problem sa Sergejem Trifunovićem jeste činjenica da on tu zastavu naziva separatističkom. Zastava Vojvodine je definisana Ustavom Srbije, zastavu Vojvodine je po Ustavu Republike Srbije usvojila Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine. Znači, negirati zastavu Vojvodine znači negirati Ustav Republike Srbije. Biti protiv zastave Vojvodine je u suštini biti protiv države Srbije. Svako ko pokušava da u Vojvodini vojvođansku zastavu omalovaži je ili zlonameran ili ne zna o čemu govori“, rekao je Kostreš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga