Kostreš: Sumnjam da ćemo biti deo pokrajinske vlasti

LSV postigla prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat na pokrajinskim izborima

28. apr 2016

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da sumnja da će ta stranka biti deo nove pokrajinske vlasti.

On je za Danas rekao da je LSV postigla prihvatljiv, ali ne i očekivani rezultat na pokrajinskim izborima.

„O daljim potezima odlučivaće organi naše stranke na osnovu političkih poteza koje bude vukla Srpska napredna stranka, koja je apsolutni pobednik izbora“, kazao je Kostreš.

Lider SNS Aleksandar Vučić najavio je juče u Inđiji da će u Vojvodini nesumnjivo pokušati da napravi još širu koaliciju.

„Želim da u Vojvodini postignemo što širi front za budućnost i napredak pokrajine“, rekao je Vučić.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je juče da očekuje vrlo brzo susret sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem kako bi definisali načelan dogovor posle jučerašnje Vučićeve izjave da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine.

„Uvek smo tokom kampanje izgovarali jednoznačne reči da želimo saradnju sa SNS na republičkom nivou i u nekoliko lokalnih sredina da nastavimo, kao i u Pokrajini i tu kod nas nema dileme, jer smatramo da smo na nacionalnom nivou imali dobru saradnju“, rekao je Pastor. On je dodao da je cilj SVM na pokrajinskim izborima bio da zadrže broj poslanika iz dosadašnjeg skupštinskog mandata u kome je ta stranka u pokrajinskom parlamentu imala sedam poslanika.

„Kako sada stoje stvari imaćemo jednog poslanika manje, odnosno imaćemo ih šest, ali mislim da ne možemo biti nezadovoljni u situaciji kada su osim SNS i SRS sve druge stranke iz prethodnog saziva skupštine AP Vojvodine izgubile najmanje po jedno, a često i više poslaničkih mesta“, rekao je Pastor.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga