Kostreš: Suditi političkim nalogodavcima paljenja ambasada

Presude blage a politički nalogodavci ostali nedirnuti

09. sep 2015

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je dobra vest da su odgovorni za paljenje ambasada u Beogradu pronađeni i osuđeni, ali je ocenio da kazne moraju biti strožije i da moraju biti pronađeni i osuđeni i politički nalogodavci.

„Teško je ne primetiti uslovne osude za, najblaže rečeno, vandalizam koji je naneo mnogo štete i sramotu Srbiji. Ovakve presude podstiču one koji bi sutra ponovo palili ambasade, džamije, knjige i ubijali ljude nepodobnih nacija i vera. Rečju, ova presuda je najveće moguće ohrabrenje protagonistima fašizacije Srbije i čitavom svetu šalje jako lošu poruku“, poručio je Kostreš..

Kostreš je dodao da bi još veća sramota bila ako se ne pronađu i ne procesuiraju politički nalogodavci paljenja ambasada.

„Pored neposrednih izvršilaca koji su danas osuđeni, u toku je i predistražni postupak o ulozi funkcionera MUP-a u povlačenju policije pred huliganima u noći kada su paljene ambasade SAD i Nemačke, a kamenovane hrvatska i turska ambasada. Ali, politički nalogodavci su ostali nedirnuti“, dodao je Kostreš.

Kako je ocenio, ovakvi potezi „sigurno po nalogu dolaze iz samoga vrha vlasti, odnosno od tadašnjeg premijera (Koštunice), njegovog ili kabineta ministra unutrašnjih poslova“.

„Krajnje je vreme da se konačno utvrdi i njihova odgovornost“, zatražio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga