Koštreš: Šta ćemo raditi ako ne izađemo na izbore

"Moramo da izađemo na izbore i da se borimo protiv režima Aleksandra Vučića"

22. feb 2020

Bojkot izbora nije dobro rešenje i, ukoliko želimo nešto da promenimo, moramo da izađemo na izbore i da se borimo protiv režima Aleksandra Vučića, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš.

On je Novom magazinu rekao da će bojkot direktno omogućiti veliki broj mesta za SNS i samim tim pomoći Vučiću da vlada još četiri godine.

Kostreš je apsolutno saglasan da su izborni uslovi veoma loši, ali smatra da je važnije pitanje „šta ćemo raditi ako ne izađemo na izbore?

Osvrćući se na formiranje Evropskog bloka, u kojem su predstavnici Vojvođanskog fronta, Stranke monderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, on je objasnio da „samo zajedno možemo da izgradimo alternativu Vučićevom „nacionalističkom i centralističkom režimu“. Takođe i alternativu „nacionalističkoj, centralističkoj i proruskoj samoproklamovanoj opoziciji“, dodao je Kostreš.

Upitan da li Srbija naginje „udesno“, on je predočio da „nije pitanje da li će neonacisti ući u skupštinu zbog toga što je cenzus smanjen sa pet na tri odsto, nego je osnovno pitanje zašto ih država toleriše?“.

(FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga