Kostreš: Srbija ne sme biti podložna ruskim ucenama

"Rusija nam ubija političku budućnost i besramno pljačka naše energetske resurse"

23. nov 2021

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da ono što se u režimskim medijima ističe kao glavna tema sastanka predsednika Srbije i Rusije, a to je navodni uticaj Aleksandra Vučića na Vladimira Putina da smanji cenu gasa Srbiji, predstavlja manipulaciju građanima.

Kostreš je u saopštenju za javnost naveo i da je pitanje kolika je, u kontekstu javnog interesa, zaista ta cena gasa, jer zavisni odnosi sa Ruskom Federacijom Srbiju udaljavaju od evropskih integracija.

Predsednik Rusije Vladimir Putin 25. novembra će primiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a najavljeno je da će centralna tema biti cena gasa za iduću godinu.

Prema rečima Bojana Kostreša, pitanje je koliko ćemo mi taj ruski gas zaista platiti jer se on kroz odnose sa Rusijom ne plaća samo novcem već i političkim ustupcima i usporavanjem i zaustavljanjem evropskih intergracija, što za Srbiju može biti “još kobnije” od cene glase.

On je rekao da se sve radi tako da Srbija bude energetski zavisna od Rusije, a onda se “pravi politička predstava da Rusija nama izlazi u susret”.

“A istina je da Rusija nama ubija političku budućnost i besramno pljačka naše energetske resurse. Neko ko bi bio moj favorit za predsednika Srbije bi više energije trošio na evropske i evroatlanske integracije i na pronalaženje rešenja, kako bi Srbija bila nezavisnija od ruskog gasa i samim tim manje podložna njihovim ucenama”, naveo je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
Stižu investitori
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga