Kostreš: Srbija i Hrvatska da zaposle mlade, a ne da se trkaju u naoružavanju

"To je pravi patriotizam, a ne trošenje para na rakete i avione”

22. dec 2018

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao je danas vlasti u Beogradu i Zagrebu da prekinu trku u naoružavanju i da započnu da rešavaju ozbiljne probleme svojih građana.

“Vesti o kupovini oružja za potrebe srpske ili hrvatske vojske prestižu jedna drugu. Jedne nedelje se kupuju avioni iz Rusije, sledeće iz Izraela. Sledećeg meseca se kupuju rakete iz Rusije ili SAD. Sa druge strane, dok se Beograd i Zagreb trkaju u naoružavanju, dotle se građani Srbije i Hrvatske suočavaju sa posledicama teškog života”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da je Srbija za pola popisnog perioda izgubila više od 500.000 ljudi, što odgovara ukupnom broju stanovnika Novog Sada, Zrenjanina i Rume, dok građani Hrvatske, a posebno njenog istočnog dela, sve više odlaze na rad u druge zemlje Evropske unije.

“Srbija je na samom evropskom dnu, a stanje ni u Hrvatskoj nije mnogo bolje. Da bi naš region krenuo u dobrom pravcu potrebno je da se vlasti uozbilje. Naoružavanje ne doprinosi ekonomskom napretku države. Otvaranje novih radnih mesta i sprečavanje odlaska mladih ljudi mora biti prvi zadatak svih vlada u regionu. To je pravi patriotizam, a ne trošenje para na rakete i avione”, poručio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga