Kostreš: Srbija da se ugleda na Crnu Goru

Srbija trebalo da reaguje na više puta ponovljeno nediplomatsko ponašanje ruskih zvaničnika u Srbiji

11. feb 2016

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da je zabrana ulaska potpredsedniku Vlade Rusije Dmitriju Rogozinu primer kako se država koja drži do sebe i svog ustavnog poretka odnosi prema onima koji ne umeju da se ponašaju u skladu sa dobrim običajima međunarodne komunikacije.

Crnogorski mediji su preneli danas da se potpredsednik Vlade Rusije i jedan od najbližih saradnika Vladimira Putina Dmitrij Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak na teritoriju Crne Gore. U crnogorskom ministarstvu spoljnih poslova i evropskih integracija za dnevnik Pobjeda je rečeno da se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima je, na osnovu Vladine odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera, ograničen ulazak u Crnu Goru.

Bojan Kostreš je u pisanoj izjavi istakao da, budući da je Rogozin pokušao da na diplomatski neprimeren način, pozvan od opozicije, dođe i rovari po Crnoj Gori, vlada te države mu je odgovorila onako kako i dolikuje.

„Upravo to je bio način na koji Srbija trebalo da reaguje na više puta ponovljeno nediplomatsko ponašanje ruskih zvaničnika u Srbiji“, naveo je Kostreš.

On je pozvao Vladu Srbije da se ugleda na ovaj primer ako se njihovo takvo ponašanje ponovi.

Bojanu Kostrešu je u martu 2014. godine, kao članu skupštinske delagacije, bio zabranjen ulazak u Rusiju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga