Kostreš: Smeniti Vulina jer promoviše zločince i služi interesima Rusije

"Najnoviji Vulinov udar na pokušaje normalizacije našeg društva je izdavanje knjige ratnog zločinca Nebojše Pavkovića"

25. okt 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas hitnu smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina, optuživši ga da zastpa interese Rusije a ne Srbije, te promoviše ratne zločince.

„Naše društvo trpi svakog dana veliku štetu zbog destruktivnog političkog delovanja Vulina. Reč je o čoveku koji ne radi u interesu našeg društva, već je puki eksponent tuđih interesa, jer se njegovim političkim potezima upravlja iz Moskve“, naveo je u pisanoj izjavi generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

On dodaje da „u interesu stranih država Vulin svakodnevno vrši različite provokacije naših suseda što nikako nije interes Srbije“, dodavši da su poslednji u nizu bili Vulinovi napadi na Crnu Goru.

„Iako se sakriva iza navode brige o Kosovu, svima je jasno da su njegove provokacije upućene našem južnom susedu, izvršene za račun Kremlja, zbog crnogorskog članstva u NATO. Ipak, vrhunac Vulinovog štetočinskog delovanja predstavlja promovisanje osuđenih ratnih zločinaca iz ratova 90-ih godina“, istakao je Kostreš.

Dodaje da je Vulin osuđenike za ratne zločine angažovao u vojnim školama, uz opasku da je to učinio kako bi mlade naraštaje učili „neprolaznim veštinama iz Miloševićevog vremena, kao što je ‘asanacija terena'“.

Kostreš ocenjuje da je najnoviji „Vulinov udar na pokušaje normalizacije našeg društva“ predstavlja izdavanje knjige Miloševićevog generala i osuđenog ratnog zločinca Nebojše Pavkovića.

„Istinsku evropsku orijentaciju vlasti u Srbiji i iskrenu volju da se naše društvo vrati u demokratske tokove, prepoznaćemo po tome što će Aleksandar Vulin biti lišen svih državnih funkcija i gurnut na marginu političkog života gde mu je mesto, sa drugim destruktivnim ekstremistima“, poručio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga