Kostreš: Skandalozno je da državni mediji daju prostor onima koji se rugaju žrtvama u Srebrenici

"Državne medije uređuju protagonisti ratnohuškačkog novinarstva iz devedesetih godina"

13. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da sa zgražavanjem i osudom posmatra istup kojim se osuđenik za genocid Ratko Mladić „“potpuno nekompetentno, u državnim dnevnim novinama“ proglašava za nevinog.

„Zloupotrebljavajući svoj poziv istoričara, služeći se neistinama i manipulacijom, bivši savetnik predsednika Srbije Bojan Dimitrijević se na najbrutalniji način narugao žrtvama ratnog zločina – genocida u Srebrenici“, upozorava se u saopštenju generalnog sekretara LSV Bojana Kostreša.

Kostreš napominje da je Dimitrijević, negirajući Mladićevo učešće u ratnim zločinima u BiH „selektivno i neznalački čitao građu, pri tome ignorišući dokumente koji nisu išli u prilog njegovom stavu o nevinosti Ratka Mladića“.

„Posebno skandalozno deluje bahatost istoričara koji nije video ni delić ogromne dokumentacije koja broji stotine hiljada strana, na osnovu koje je Mladić osuđen. Lažna istorija i stvarna manipulacija dokazanog falsifikatora istorije i pročetničkog revizioniste, koji je pred sudom i pod zakletvom lagao u postupku rehabilitacije Draže Mihailovića, ne bi bila toliko skandalozna da on ne dobija ogroman prostor u državnim medijima„, dodao je Kostreš.

Ukazuje i da, nasuprot dokazanoj sudskoj istini dva međunarodna suda, državni mediji u Beogradu „nude opskurnu i naučno neutemeljenu sliku osvedočenog falsifikatora istorije“, što, kako ocenjuje, ipak ne bi trebalo da čudi „s obzirom na to da državne medije uređuju protagonisti ratnohuškačkog novinarstva iz devedesetih godina“.

U saopštenju se ocenjuje i da bi šanse da nam se ponavljaju najmračnije strane istorije bile bi manje da je usvojen predlog LSV o lustraciji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga