Kostreš: Siromašni smo, nemamo ni jogurt da ponudimo

"Vojvodina je toliko opljačkana da više nemamo šta da im ponudimo"

12. apr 2013

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš poželeo je danas dobrodošlicu svima koji iz cele Srbije dolaze na današnji miting u Novi Sad, ali se izvinio što ovaj put „nemamo jogurta da im ponudimo“.

„Vojvodina je toliko opljačkana da više nemamo šta da im ponudimo. Ali ih molimo da se u ovom našem gradu i Vojvodini ponašaju onako kako bi želeli da se njihovi gosti ponašaju u njihovom gradu“, rekao je Kostreš na konferenciji za novinare.

Dodao je da ni današnji miting opozicije, kao ni bilo koji drugi do koga bi eventualno moglo da dođe, neće uplašiti LSV niti skrenuti sa njene ideje da se bori za punu autonomiju Vojvodine u okviru Srbije, koja znači zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

„Opozicija da nije našla ovaj razlog, našla bi neki drugi, jer pokušavaju da promene vojvođansku vlast“, kazao je Kostreš i dodao da njegova stranka nije bila konsultovana oko izrade Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, zbog koje se organizuje današnji miting.

Dodao je da će pitanje neusaglašavanje Predloga deklaracije biti raspravljeno unutar vladajuće koalicije u pokrajini.

„Nadam da je ovo poslednji put da se Demokratska stranka ovako neodgovorno ponaša i prema koalicionim partnerima i prema svim ostalima“, rekao je Kostreš i dodao da će LSV glasati za deklaraciju kad god da se ona nađe na dnevnom redu, jer ne misli da tu ima separatizma.

On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da pošalje policijske jedinice u Vojvodinu i da pohapsi sve separatiste, ukoliko ih ima.

„Nakon završetka današnjeg mitinga u Novom Sadu, sve treba da se vrati u institucije, u Skupštinu Vojvodine i tamo treba da se razgovara o svim pitanjima“, poručio je Kostreš.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga