Kostreš: Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

"Vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti"

20. jan 2021

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu, a da problem do danas rešen, upozoravajući i da su izgledi će agonija još dugo trajati.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ocenio je u saopštenju za javnost da se pitanje ispravne pijaće vode može rešiti samo opštim konsenzusom i zajedničkim zalaganjem svih političkih činilaca u Zrenjaninu, uz pomoć državnih i pokrajinskih vlasti.

On napominje da, čak i kad bi pitanje vode u Zrenjanu bilo rešeno, ostaje problem vodosnabdevanja u 21 naseljenom mestu na teritoriji grada, o čemu retko i govori.

“LSV smatra da je put za rešavanje pitanja ispravne pijaće vode na teritoriji srednjeg i severnog Banata u izgradnji regionalnog vodovoda. Na taj način bi se rešio veliki problem više od 250.000 građana koji žive u 74 naselja u osam banatskih opština. Sedamanaest godina je predug period. Neodgovornost, nestručnost i političke podele nisu dale rezultat”, naveo je Kostreš.

On je poručio da je vreme je da se utvrdi politička, ali i sve druge vrste odgovornosti onih koji su trošili novac građana Zrenjanina, a nisu uspeli da reše problem vodosnabdevanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga