- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kostreš: Pretnje radikala u parlamentu ne smeju proći nekažnjeno

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš poručio je da uvrede i pretnje koje su poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) danas uputili narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov, ne smeju proći nekažnjeno, te da se o delovanju te stranke u parlamentu hitno moraju izjasniti nadležni.

Kostreš je zatražio da se o delovanju SRS „oglasi najpre“ predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, a da se zatim o delovanju predsednika SRS Vojislava Šešelja izjasni parlament, MUP i svi nadležni državni organi.

Kako je naveo u pisanoj izjavi, incident koji se danas dogodio je „još jedan dokaz da je Srpska radikalna stranka zločinačka organizacija i da pre svega Vojislavu Šešejlu, a zatim i svim njenim poslanicima nije mesto u parlamentu“.

„Današnji incident predstavlja najgrublju povredu ugleda institucije Narodne skupštine Srbije, funkcije narodnih poslanika, ali i na najbolji način pokazuje spremnost Vojislava Šešelja i njegovih saučesnika da zlodela za koje je osuđen zaista i ponovi, kao što je i najavio“, upozorio je Kostreš.

On je podsetio da su poslanici SRS već mnogo puta uvredili Narodnu skupštinu, ali da današnje pretnje „ženi i narodnoj poslanici u poslaničkoj klupi“, predstavljaju vrhunac „beščašća posle kojeg nešto mora da se promeni“.

„Ili treba očekivati da narodni poslanici i poslanice počnu da se sami brane i organizuju svoju zaštitu od SRS huligana u Narodnoj skupštini Srbije“, dodao je Kostreš i pozvao nadležne na hitnu reakciju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!