Kostreš: Predlog novog ministra finansija ne obećava nikakvo poboljšanje

"Ime Siniše Malog vezano za brojne afere koje do sada nisu imale sudski epilog"

26. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas predlog da resor finansija preuzme dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ocenivši da takvo kadrovsko rešenje ne garantuje nikakov poboljšanje u načinu rada, niti će obezbediti jasnu finansijsku strategiju i dugoročniju stabilnost ekonomskog sistema države, jer je“ ime Siniše Malog vezano za brojne afere koje do sada nisu imale sudski epilog“.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ukazao je u saopštenju za javnost i da su česte promene ministara finansija u Vladi Srbije veoma loše po funkcionisanje ekonomskog sistema, te da ukazuju da negativni ekonomski parametri izazivaju nestabilnost i društva i ekonomije, a da „koren imaju u lošoj politici aktuelne vlasti„.

„Krajne je loša poruka da je Vlada Srbije od 2006. godine promenila čak sedam ministara finansija. U proseku, svaki ministar je bio manje od dve godine na funkciji“, naveo je Kostreš.

On je dodao da je LSV razočarana i zbog toga što nijedan od dosadašnjih ministara finansija nije predložio Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, zbog čega je ova tema i prov pitanje koje će ta stranka postaviti novom ministru.

„Želimo da čujemo konkretan odgovor na pitanje kada će novi ministar predložiti nacrt zakona i hoće li se poštovati ustavna obaveza koja propisuje da budžet Autonomne pokrajine Vojvodine iznosi najmanje sedam procenata od iznosa budžeta Republike Srbije“, poručio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga