Kostreš: Policijom, žandarmerijom, vojskom protiv huligana

"To je rezultat bezbrojnih zastarelih postupaka zbog svih pucnjava, tuča, obračuna oko droge i ko zna čega"

16. dec 2016

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zatražio je danas od državnih organa, od policije, žandarmerije, protivterorističkih jedinica i vojske da stanu na put divljanju navijačkih huligana i da obezbede da ulice u Srbiji budu bezbedne.

“Oni koji sebi dozvoljavaju da organizuju napad tako što presreću vozila na autoputu, izvlače i prebijaju ljude palicama i pale automobile zato što imaju drugačije navijačke šalove, sutra će sebi dati za pravo da isto učine i ljudima koji im smetaju iz bilo kojeg drugog razloga. Policija, žandarmerija, specijalne protivterorističke jedinice i vojska, neki su od alata kojima država raspolaže i koje građani plaćaju od svog poreza, da bi ulice bile bezbedne”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, ako danas nije jasno koliki problem su postale “paravojne huliganske i mafijaške horde” koje se zaklanjaju iza navijačkih grupa, nikada neće biti.

“To nema nikakve veze ni sa fudbalom, ni sa košarkom, niti sa bilo kojim drugim sportom. To nije sport. To je rezultat bezbrojnih zastarelih postupaka zbog svih pucnjava, tuča, obračuna oko droge i ko zna čega. Paravojne, huliganske i mafijaške grupa se zaklanjaju iza raznih navijačkih šalova. I država i klubovi konačno moraju pokazati da su jači od njih”, naveo je Kostreš.

Mediji su javili da je desetak navijača Crvene zvezde prebijeno sinoć oko 23 sata na autoputu E75 kod Novih Banovaca, a njihov kombi, kojim su se vraćali sa košarkaške utakmice Crvena zvezda – Makabi, zapaljen je i potpuno je izgoreo.

Prema medijskim navodima, do obračuna je došlo nakon što su navijači Partizana sa dva automobila preprečili put vozilu u u kome su bili zvezdaši i palicama počeli da ih tuku i pale bakljama.

“Prizor je bio jeziv. Odjednom su izleteli ‘grobari’ iz dva automobila i počeli da vade mladiće iz kombija i da ih bacaju po putu. Tukli su ih palicama zverski. Onda su počeli da bacaju baklje u kombi i kada se on zapalio seli su u kola i pobegli u smeru Novog Sada”, ispričao je za Blic jedan od očevidaca.

Dodao je da su napadnuti mladići bili “deca” i da je najstariji od njih imao 20 godina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga