Kostreš: Pokrajinska vlast da počne da štiti interese Vojvodine

"Znaju li u Pokrajinskoj vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40 odsto više od republičkog proseka”

01. dec 2018

Generalni sekretar opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas pokrajinsku vlast koju predvodi Srpska napredna stranka da konačno počne da rešava nagomilane probleme građana Vojvodine i izrazio nadu da je završena proslava “prisajedinjenja” Vojvodine Srbiji.

“Imali smo ovih dana priliku da čujemo puno izjava sa snažnim patriotskim nabojem. Čuli smo u nedelju i govor člana predsedništva susedne države Milorada Dodika, koji je usred Vojvodine vodio svoje političke ratove. Sremci su imali priliku da čuju i Svetlanu Ražnjatović. Propadanje Vojvodine se nastavlja i nema vremena za proslave na kojima dominiraju osuđene turbo folk pevačice i Milorad Dodik”, poručio je Kostreš u saopštenju za javnost.

Dodao je da se nada da će pokrajinski premijer Igor Mirović, sa istim žarom sa kojim je proslavio priključenje, progovoriti i o Zakonu o finansiranju Vojvodine, na čije se usvajanje čeka već 10 godina.

“Zaposleni vojvođanski radnici su prosečno zaradili 45.568 dinara, ili 2.352 dinara manje od republičkog proseka. Dakle, radnici u Vojvodini danas imaju 5,1 odsto nižu zaradu od republičkog proseka. Znaju li u Pokrajinskoj vladi da je samo pre 30 godina radnik u Vojvodini zarađivao i 40 odsto više od republičkog proseka”, upitao je Kostreš.

Zahtevao je od pokrajinskih vlasti da se moraju baviti ovim pitanjima, jer je Vojvodina iz dana u dan siromašnija, građana se sve manje, a sela su pusta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga