Kostreš: Pastor da sprovodi odluke ili da se skloni

LSV će tražiti smenu Ištvana Pastora?

03. okt 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor treba da se skloni sa tog mesta, ukoliko ne želi da sprovodi odluke koje je doneo pokrajinski parlament.

„Ili je Pastor spreman da kao predsednik Skupštine Vojvodine sprovodi odluke te skupštine, ili treba da se skloni sa tog mesta“, rekao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Na pitanje da li to znači da će LSV tražiti smenu Pastora, rekao je da se njegova stranka o svim potezima dogovora sa koalicionim partnerima, ali i da „sigurno neće dozvoliti da se odluke Skupštine Vojvodine ne sprovode“.

„Vrlo brzo ćemo izaći sa konkretnim predlogom i tada će biti poznat i odgovor na vaše pitanje“, kazao je Kostreš.

On je naveo da je izvestan dogovor između LSV, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke oko rekonstrukcije Pokrajinske vlade i dodao da je u tom pogledu jedina nepoznanica stav Pastorovog Saveza vojvođanskih Mađara, posebno nakon odluke SVM da ne glasa za Deklaraciju o ustavnim promenama, koju je Skupština Vojvodine usvojila glasovima poslanika LSV, DS i NDS.

Prema Kostrešovim rečima, SVM mora da se opredeli da li je deo vladajuće koalicije ili nije i ocenio da je Pastor neprihvatanjem Deklaracije pokazao da ne želi da bude deo te većine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga