Kostreš osudio napad na kuću Zijada Kujovića na Paliću

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš osudio je danas napad na porodičnu kuću Zijada Kujovića na Palić…

26. apr 2008

bojan-kostres3_139.jpgPredsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš osudio je danas napad na porodičnu kuću Zijada Kujovića na Paliću i pozvao nadležne da nađu i kazne počinioce tog krivičnog dela.
Kostreš je u saopštenju naveo da je pre dve nedelje „na kući Kujovića ispisan šovinistički grafit, a sada mu je u dvorište bačen ‘Molotovljev koktel'“.
„To znači da ovaj čovek i njegova porodica, građani Vojvodine i Srbije, ne mogu da se osećaju bezbedno i zaštićeno u svojoj zemlji i svom gradu. To je apsolutno nedopustivo i pozivam nadležne državne organe da što pre rasvetle sve detalje ovog slučaja“, naveo je Kostreš.
Kostreš je pozvao građane Vojvodine na očuvanje međunacionalne tolerancije, jer je to „najveću vrednost i bogatstvo“ Vojvodine i poručio da „lažne patriote koje unose strah među građane, napadaju pripadnike manjinskih zajednica i neistomišljenike, neće uspeti da poremete skladne međuetničke odnose.
„Svako ko prećutno posmatra ovakve incidente, takođe snosi odgovornost i ne misli dobro ni Vojvodini, ni Srbiji“, naveo je Kostreš.
Predsednik vojvođanskog parlamenta istakao je da bi takvi incidenti bili efikasnije rešavani ako bi Vojvodina imala svoju policijsku upravu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga