Kostreš: Opozicija da ima jednog kandidata, ako se Nikolić kandiduje

"Janković i Jeremić u ovom momentu imaju ogromnu šansu da se dogovore, ali i odgovornost da interese i sujete ne stave na prvo mesto”

16. feb 2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je večeras da proevropska opozicija ima “jedinstvenu priliku” da se objedini oko zajedničkog kandidata, ukoliko je tačno da će se na izborima kandidovati i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

“Ako je istina da se Nikolić kandiduje i mimo Srpske napredne stranke, to je jedinstvena prilika da se proevropska opozicija dogovori oko jedinstvenog kandidata”, rekao je Kostreš agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić sada imaju “istorijsku šansu ali i odgovornost” da Srbiji pomognu da se definiše kao demokratska, sekularana, evropska država i da se pobedi postojeći režim.

“Činjenica da postoji mogućnost podele glasova vladajuće koalicije na Nikolićeve i Vučićeve dovodi proevropsku opoziciju u šansu da se pobedi režim. Janković i Jeremić u ovom momentu imaju ogromnu šansu da se dogovore, ali i odgovornost da interese i sujete ne stave na prvo mesto”, poručio je Kostreš.

Dodao je da ne zna da li su parlamentarni izbori mogući. “Ali, ukoliko se Nikolić kandiduje, ništa me ne bi iznenadilo”, kazao je Kostreš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga