Kostreš: Očekujemo formiranje Vojvođanskog fronta

"Vojvodina živi i živeće i dalje"

06. okt 2018

Generalni sekretar Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izrazio je očekivanje da će vrlo brzo početi razgovori oko zajedničkog delovanja svih vojvođanskih grupa i partija koje su zainteresovane za formiranje jedne vrste vojvođanskog fronta.

„Treba biti siguran da to neće biti ni lako ni brzo, ali da će svima nama, kojima je Vojvodina u srcu, to biti plan i mi ćemo to uraditi“, rekao je Kostreš u Zrenjaninu gde se danas održava 12. izborni Kongres te stranke.

Kostreš je naveo da su to stvari koje su važne za Kongres, a da, na 28. godišnjicu funkcionisanja LSV-a, članovi te partije očekuju da rukovodstvo koje danas bude izabrano što je moguće većom brzinom i snagom počne sa borbom za interese građanki i građana Vojvodine.

„Očekujemo i da pokažemo da ne postoje samo političke grupacije i partije koje razmatraju Srbiju na centralistički način, nego stavljaju Vojvodinu i vojvođansko pitanje u prvi plan“, rekao je on.

LSV, ukazao je, neće dozvoliti da vojvođansko pitanje bude zaboravljeno, i da se, kako je naveo, sada, usled nametnutih tema iz Beograda, o Vojvodini i vojvođanskoj autonomiji ne razgovara.

„Smatramo da je to najvažnija tema i tema za koju ćemo se boriti, kako ljudi žive, gde idu vojvođanske pare i zašto Vojvođani ne mogu upravljati svojim resursima“, rekao je još Kostreš.

Kazao je i da se često pitanje Vojvodine stavlja u prvi plan i da su neka druga pitanja važnija.

„Nećemo dozvoliti da su neka druga pitanja važnija, nama je Vojvodina najvažnije pitanje i zato ćemo insistirati na njemu“, poručio je Kostreš.

On je istakao da je 6. oktobar za LSV važan i zbog toga što se obeležava 30 godina „od pada vojođanske autonomije, nasilno srušene državnim udarom od strane nacionalnog socijalističkog režima Slobodana Miloševića“.

„Mi želimo da kažemo na ovaj dan da Vojvodina živi i živeće i dalje, a da je vojvođanska autonomija nešto za šta ćemo se boriti i izboriti i da ćemo to raditi u skladu sa Ustavom i Zakonom, uz pomoć prijatelja iz Evrope, Srbije i Vojvodine” rekao je Bojan Kostreš.

Na današnjem Kogresu više od 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora bira nove organe stranke, a biraju se i članovi Predsedništva, Glavnog odbora i predsednik LSV.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga