Kostreš: Nije kasno za lustraciju kadrova Miloševićevog režima

"Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu za to snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali"

12. jan 2018

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da se ne smeju prećutati oslobajuće presude protiv „uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima“, te da još nije kasno za lustraciju koja je izostala posle petooktobarskih promena u Srbiji.

Oslobađanje Branislava Ivkovića i Mihalja Kertesa pokazatelj je da suštinski nije bilo krivičnog gonjenja „kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima“, naveo je Kostreš u pisanoj izjavi, podsetivši da su stavovi LSV o lustraciji unutar koalicije DOS ostali u manjini, zbog čega je veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao nekažnjen.

„Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički ‘6. oktobar’, kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji“, napominje Kostreš.

On je dodao da je Srbija devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a da krivicu za to snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

„Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati“, naveo je Kostreš.

Viši sud u Beogradu oslobodio je juče bivšeg direktora Savezne uprave carina Mihalja Kertesa, nekadašnju sekretarku Vlade Srbije Živku Cicu Knežević i bivšeg ministra Branislava Ivkovića, u slučaju zloupotrebe službenog položaja prilikom dodele državnih stanova u Beogradu, pre 20 godina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga