Kostreš: Neće biti pokrajinskih izbora ali Pajtić nije realnost

Moguća rekonstrukcija pokrajinske vlade

25. mar 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da ne očekuje da će uskoro biti raspisani pokrajinski izbori i ocenio da je predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić doveo sebe u situaciju da on više „nije realnost“ i da ne treba isključiti mogućnost rekonstrukcije pokrajinske vlade.

„Ja ne očekujem pokrajinske izbore u skorijem periodu“, rekao je Kostreš a prenosi večeras zvanični sajt LSV-a (www.lsv.org.rs).

On je kazao da LSV ne beži od eventualne rekonstrukcije Vlade Vojvodine, ukoliko prioriteti vojvođanske administracije ne budu mogli da se sprovode.

Komentarišući izjavu Bojana Pajtića da do vanrednih pokrajinskih izbora može doći do kraja godine, ako se usvoji Statut Vojvodine i izmeni Ustav Srbije, Kostreš je rekao da Pajtić „nije realnost“.

„Mislim da Bojan Pajtić nije realnost i da on više ne može da postavlja uslove. Meni je žao što je on sebe doveo u takvu situaciju, a prosto mislim da treba svi da koncentrišemo naše snage za funkcionisanje vojvođanskih institucija i da uradimo sve ono što je važno. Da li će izbora biti ili neće to je najmanje u ovom momentu u rukama Bojana Pajtića“, dodao je Kostreš.

Komentarišući činjenicu da je Nova demokratska stranka (NDS) u Skupštini Vojvodine formirala poslanički kliub koji čini pet bivših poslanika Demokratske stranke, Kostreš je rekao da je to „realnost“.

Dodao je da očekuje da većina u Skupštini Vojvodine bude formirana „u okviru DS, NDS, Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i LSV. Sadašnju većinu čine DS, LSV i SVM.

„Promenjene su okolnosti, ali mislim da te četiri stranke mogu u zajedničkom delovanju još puno da urade za građanke i građane Vojvodine“, kazao je Kostreš.

Najavio je da će LSV insistrati na razgovorima u okviru vladajuće koalicije jer je važno da se vide prioriteti njenog delovanja i da li vladajuća koalicija u ovom obliku i na ovaj način može da ostane da funkcioniše.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga