Kostreš: Ministar Antić da dođe u Vojvodinu i vidi štete koje proizvodi NIS

Nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, kao i brojne ekološke incidente

13. maj 2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je danas ministra energetike Srbije Aleksandra Antića da poseti pojedina mesta u Vojvodini i da se uveri u štetne posledice koje je proizvela Naftna industrija Srbije (NIS).

“Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciju mogao obavljati i tako što će posetiti Mokrin i uveriti se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka, ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama zbog seizmičkih ispitivanja”, naveo je Kostreš u saopštenju.

On je pozvao Antića da “prekine ćutanje” u vezi sa Energetskim sporazumom sa Ruskom Federacijom i prodajom NIS-a.

“Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije. Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, a da stvar bude još gora, Gaspromnjeft, kao većinski vlasnih NIS-a ne plaća rudnu rentu od sedam odsto, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega tri odsto”, naveo je Kostreš.

Prema njegovim rečima, nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, kao i brojne ekološke incidente.

(Autonomija, foto: Medija centar)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga