Kostreš: Milošević i njegova kamarila domaćih izdajnika uništili Srbiju, a ne DOS

Režim Slobodana Miloševića i kamarila domaćih izdajnika su ekonomski, moralno, ljudski i na svaki drugi način uništili Srbiju i unazadili je za čitav jedan vek

23. mar 2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš optužio je danas vlast u Srbij i njenog predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića da besprizorno pokušavaju da falsifikuju istoriju iznošenjem optužbi protiv bivše koalicije DOS i poručio da su Slobodan Milošević i oni, a ne DOS, devedesetih godina prošlog veka, potpuno upropastili Srbiju.

“Povika vlasti i njenog kandidata, Aleksandra Vučića, koja se podigla na tzv. dosovske kandidate, napravljena je s namerom da unese konfuziju u javnost i, blago rečeno, nije zasnovana na istinitim tvrdnjama”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost i podsetio da nijedan od aktuelnih opozicionih predsedničkih kandidata nije 2000. godine imao nikakve veze sa DOS-om, osim predsednika LSV Nenada Čanka, koji je bio jedan od lidera koalicije koja je oborila režim Slobodana Miloševića.

“Naprotiv, većina današnjih opozicionih predsedničkih kandidata u to vreme je bila na neki način povezana sa Miloševićevim režimom”, rekao je Kostreš.

Dodao je da su Nenad Čanak i LSV ponosni su na svoje učešće u DOS-u i na doprinos koji su dali pobedi te proevropske koalicije nad jednim “zločinačkim režimom”.

“Nenad Čanak s ponosom ističe svoju ulogu u DOS-u, uz žaljenje što njegove ideje u toj koaliciji često nisu bile prihvatane. A da je tadašnji DOS usvojio Čankove predloge, u Srbiji bi bila sprovedena lustracija, a stranke koje su činile Miloševićev režim (SPS, JUL, radikali i SSJ) bile bi zabranjene. Da su ovi predlozi usvojeni i današnja Srbija bi izgledala drugačije i bolje”, naveo je Bojan Kostreš.

Demokratska opozicija Srbije DOSPrema njegovim rečima, režim Slobodana Miloševića i “kamarila domaćih izdajnika” su ekonomski, moralno, ljudski i na svaki drugi način uništili Srbiju.

“Iako se strankama bivšeg DOS-a štošta može zameriti u vremenu posle rušenja režima Slobodana Miloševića, neuporedive su razmere devastacije. Genocid, ratni zločini, etnička čišćenja, silovanja, hiperinflacija, sankcije međunarodne zajednice, NATO bombardovanje, sve pod komandnom palicom Slobodana Miloševića i njegove kamarile domaćih izdajnika, unazadili su Srbiju za čitav jedan vek”, naveo je Kostreš.

Poručio je da se LSV nikada neće odreći zajedničke borbe protiv zločinačkog režima Slobodana Miloševića, a koalicija DOS i 5. oktobar 2000. godine za LSV će uvek biti važni i dragoceni istorijski putokazi.

“Nećemo dozvoliti onima koji su tada bili na pogrešnoj strani istorije, i od toga se zasad nekažnjeno izvukli, da nam iskrivljuju i falsifikuju sećanje na prošlost koje se većina nas još vrlo dobro seća i koja ne sme da se ponovi”, naveo je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga