Kostreš: LSV zadovoljan principima DS-a o Vojvodini

Program koji je izneo DS zapravo je program LSV-a

23. avg 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da su principi koje je danas izneo Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) u vezi sa položajem Vojvodine prihvatljivi za LSV, jer su praktično svi oni zapravo deo programa njegove stranke.

„Zadovoljni smo tim principima i sada nam preostaje da za podršku obezbedimo većinu u Skupštini Vojvodine, ali i saradnju sa republičkom administracijom“, rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se za te programske principe obezbedi i većina u Skupštini Srbije.

„Na žalost, po Ustavu Srbije, protiv kojeg je jedino bila LSV, Vojvodina nema mogućnost donošenja samostalnih odluka o tim pitanjima, već su to teme za koje moramo dobiti saglasnost republičke administracije“, objasnio je Kostreš.

Dodao je da to neće ići lako, jer takvu podršku LSV nije dobila ni od Vlade Srbije u periodu od 2008. do 2012. godine, čiji je rad podržavala, ali je istakao da to ne znači da se ne treba boriti za ostvarenje tih principa.

„LSV je zadovoljan što je DS uvažio naše zahteve i što su delovi programa LSV u velikoj meri uneti u odluku Ppokrajinskog odbora DS-a. To me učvršćuje u mišljenju da se pokazuje da smo bili u pravu, jer se mi za ovakve stvari zalažemo više od 10 godina, pored našeg nastojanja da Vojvodina ima zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom Srbije“, kazao je Bojan Kostreš.

On je ponovio da će se o detaljima tehničkog sporazuma koji su postigli predstavnici DS, LSV i NDS odlučivati Glavni odbor stranke, u prvoj polovini septembra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga