- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kostreš: LSV preuzeo lidersku poziciju u Vojvodini

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da je ta stranka preuzela liderstvo u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, jer su ideje koje zastupa oko zakona poljoprivrednom zemljištu i zaštiti poljoprivrednika preuzeli i drugi koalicioni partneri.

Kostres je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da je na taj način LSV preuzeo odgovornost za vođenje politike u Vojvodini i dodao da na pokrajinske izbore koji se održavaju na proleće sledeće godine izlazi sa “pobedničkom platfmormom”.

„Preuzeli smo lidersku poziciju u vojvođanskoj vladi i povlačićemo poteze isključivo u cilju zaštite interesa građana Vojvodine i vojvođanske autonomije. A od građana ćemo na narednim izborima zatražiti poverenje da preuzmemeo odgovornost u naše ruke za program i našu viziju Vojvodine u budućnosti“, istakao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV je uvek do sada bila manji partner u pokrajinskoj vlasti, zbog čega nije bila u mogućnosti da u potpunosti sprovodi svoju politiku, jer su ključne pozicije držale stranke koje imaju centrale u Beogradu.

„Sada je došlo vreme da preuzmemo odgovornost na sebe i da kažemo kako će Vojvodina izgledati u budućnosti. I zato se nećemo opredeljivati prema ostalima, već tražimo da se ostali opredele prema nama“, poručio je Kostreš.

Poručio je da Liga na izbore izlazi sa programom u nekoliko tačaka i da će ukoliko dobije podršku građana formirati sledeću Vladu Vojvodine na osnovu tog programa, kojim će se precizno definisati redosled poteza u Vojvodini.

„Ako dobijemo dovoljnu podršku, taj program će biti sproveden. A ako ne dobijemo i LSV ne uspe da okupi većinu oko svog programa, onda idemo u opoziciju. To je naš stav, koji je jednako udaljen prema svim strankama koje imaju centrale u Beogradu“, kazao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!