Kostreš: LSV preuzeo lidersku poziciju u Vojvodini

"Nećemo se opredeljivati prema ostalima, već tražimo da se ostali opredele prema nama"

13. nov 2015

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je da je ta stranka preuzela liderstvo u vladajućoj koaliciji u Vojvodini, jer su ideje koje zastupa oko zakona poljoprivrednom zemljištu i zaštiti poljoprivrednika preuzeli i drugi koalicioni partneri.

Kostres je za Radioteleviziju Vojvodine rekao da je na taj način LSV preuzeo odgovornost za vođenje politike u Vojvodini i dodao da na pokrajinske izbore koji se održavaju na proleće sledeće godine izlazi sa “pobedničkom platfmormom”.

„Preuzeli smo lidersku poziciju u vojvođanskoj vladi i povlačićemo poteze isključivo u cilju zaštite interesa građana Vojvodine i vojvođanske autonomije. A od građana ćemo na narednim izborima zatražiti poverenje da preuzmemeo odgovornost u naše ruke za program i našu viziju Vojvodine u budućnosti“, istakao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV je uvek do sada bila manji partner u pokrajinskoj vlasti, zbog čega nije bila u mogućnosti da u potpunosti sprovodi svoju politiku, jer su ključne pozicije držale stranke koje imaju centrale u Beogradu.

„Sada je došlo vreme da preuzmemo odgovornost na sebe i da kažemo kako će Vojvodina izgledati u budućnosti. I zato se nećemo opredeljivati prema ostalima, već tražimo da se ostali opredele prema nama“, poručio je Kostreš.

Poručio je da Liga na izbore izlazi sa programom u nekoliko tačaka i da će ukoliko dobije podršku građana formirati sledeću Vladu Vojvodine na osnovu tog programa, kojim će se precizno definisati redosled poteza u Vojvodini.

„Ako dobijemo dovoljnu podršku, taj program će biti sproveden. A ako ne dobijemo i LSV ne uspe da okupi većinu oko svog programa, onda idemo u opoziciju. To je naš stav, koji je jednako udaljen prema svim strankama koje imaju centrale u Beogradu“, kazao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga