Kostreš: Licemerno i nedopustivo ponašanje Maje Gojković

"Kako to da predsednici parlamenta smetaju Katalonci, a ugošćava nelegalne predstavnike okupiranog Krima"

12. maja 2018

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izrazio je čuđenje zbog izjave predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da je sprečila dolazak delegacije autonomne regije Katalonije na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“, koju je na skup pozvao predsedsednik skupštinskog Odbora za evrospke integracije Nenad Čanak, lider LSV.

„Smatramo da je u 21. veku sasvim normalno da se čuje i glas legalno izabranih organa vlasti evropskih regiona. Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo ovakvo dvoaršinsko ponašanje predsednice Narodne skupštine Republike Srbije“, istako je Kostreš u saopštenju za javnost.

On je zapitao predsednicu parlamenta kako joj ne smetaju nelegalno izabrani organi vlasti u okupiranim delovima mađunarodno priznatih država, podsetivši na slučaj nedavnog dolaska zamenice predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije ruske Dume i nekadašnje tužiteljske s Krima Natalije Poklonskaje, za koju je organizovan prijem u Narodnoj skupštini Republike Srbije uz prisustvo članova Odbora za dijasporu. Dodao je da je Natalija Poklonskaja izabrana za deputata ruske Dume na nelegalnim izborima održanim na Krimu.

Takođe, zapitao je i kako joj nije smetao odlazak poslanika Narodne skupštine Republike Srbije u novembru 2014. godine kao posmatrača nelegalnih izbora za organe Krima, koji je protivustavno proglasio nezavisnost od Ukrajine.

Kostreš je naveo da su na Međunarodnu parlamentarnu konferenciju „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“, inače, pozvani i učestvovali kao panelisti i ljudi iz parlamenta Republike Srpske, državnog parlamenta Bosne i Hercegovine.

„Pozvani su i poslanici Skupštine AP Vojvodine i evropski parlamentarci. Izuzeti Kataloniju iz toga bez jasnog razloga je čudnovato„, ocenio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga