Kostreš: Konačno imenovati političke nalogodavce paljenja ambasada

"Na čiji nalog su jurišali huligani? I na čiji nalog se policija povukla?"

21. feb 2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zatražio je danas da konačno budu imenovani politički inspiratori paljenja ambasada SAD i Nemačke u Beogradu iz 2008. godine.

“I dalje nema odgovora da li je takav nalog policiji mogao doći, na primer, od tadašjeg premijera, zatim njegovog, ili možda kabineta ministra unutrašnjih poslova, kao što bi bilo logično. Nedopustivo je da devet godina ova zemlja nema snage da utvrdi političku odgovornost za sramotu pred svetom i čin koji i danas opterećuje bilateralne odnose Srbije sa SAD i Nemačkom”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Podsetio je da je suđeno vandalima koji su bili neposredni počinioci napada i dodao da je u toku i predistražni postupak o propustima policije u obezbeđenju mitinga „Kosovo je Srbija“, koji je održan 21. februara 2008. godine i nakon kojeg su dve ambasade zapaljene a hrvatska i još neke ambsade su kamenovane.

“Jedina nepoznanica nakona devet godina jeste – na čiji nalog su jurišali huligani? I na čiji nalog se policija povukla? Tokom devet godina, u Srbiji se promenilo nekoliko vlasti. Pre tri godine MUP je formirao i Radnu grupu sa ciljem da se događaj potpuno rasvetli i između ostalog utvrde i organizatori”, naveo je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga