Kostreš: Istrošene kadrove poslaćemo u istoriju

Sadašnji ustavno-pravni položaj Vojvodine je neodrživ

11. jul 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da će ta stranka insistirati da prilikom rekonstrukcije Pokrajinske vlade nju napuste “istrošeni kadrovi”, ali i na političkom okviru u kojem će moći da sarađuju sve stranke.

“Ono na čemu LSV insistira već više od dve godine jeste da se pokrajinska administracija posle 14 godina mora rekonsolidovati, redefinisati programske ciljeve, osvežiti ljude koji će sprovoditi taj program”, kazao je Kostreš za Radio-televiziju Vojvodine.

Kako je objasnio, LSV je na sebe preuzela odgovornost da pokrene ove promene u pokrajini, jer je situacija trenutno takva da se “pokrajinska administracija bavi sama sobom”.

“Mi pokušavamo da dobijemo političku saglasnost oko toga da je ustavno-pravni položaj Vojvodine neodrživ i da, ukoliko dođe do promene Ustava, što se mora desiti zbog evropskih integracija, da bude jasno definisano kako Vojvodina treba da funkcioniše u okviru Srbije”, kazao je Kostreš.

Kostreš je rekao da nema Demokratska stranka (DS) podršku LSV, već da ta podrška pripada građanima Vojvodine, te da će se lako dogovoriti kako će Pokrajinska vlada izgledati, kada se prvo utvrdi politički okvir u kojem će funkcionisati autonomija Vojvodine.

Kostreš je ocenio da razgovori među strankama oko rekonstrukcije teku dobro, ali da će njihovu ocenu LSV moći da da tek kada “obuhvate svaki aspekt”.

“Dakle, popravljanje međuljudskih odnosa, zamena istrošenih kadrova, politička saglasnost oko aktivnosti koje treba da uradimo i tek onda LSV može da kaže da li je zadovoljna”, dodao je Kostreš.

Kostreš je potvrdio da bivši pokrajinski sekretar poljoprivrede Goran Ješić nije smenjen zbog “trgovanja Pajtića, Čanka i Tadića u razgovorima oko rekonstrukcije pokrajinske vlasti” i dodao da je on sam podneo ostavku.

Na pitanje šta je LSV približilo Srpskoj naprednoj stranci (SNS), Kostreš je rekao da je to promena izbornog sistema u pokrajini koju su zajedno izglasali.

“Da li ćemo mi nastaviti tu saradnju zavisi od njihove i naše platforme za Vojvodinu. Zvanično nije bilo nikakvog poziva. Bilo bi neistinito da kažem da ne komuniciramo sa SNS, ali normalno je da sve parlamentarne stranke komuniciraju”, zaključio je Kostreš.

(Autonomija/RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga