Kostreš: Ili lustracija ili povratak u devedesete

Horde će krenuti u fizički obračun sa onima koje su stavili na crne spiskove

20. jan 2013

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš najavio je danas da će od predsednika i premijera Srbije, kao i od svih političkih stranaka tražiti što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji na još deset godina.

„Suočavanje Srbije sa svojom prošlošću je važan korak na njenom evropskom putu“, naveo je Kostreš u pisanoj izjavi za javnost.

Ocenio je da je izostanak lustracije Srbiju „definitivno vratio u mračne devedesete godine“ prošlog veka. „O tome svedoče crni spiskovi sa imenima nevladinih organizacija i medija, napadi i hvalisanja paljenjem zastave Vojvodine, prebiranje po nečijoj nacionalnoj pripadnosti u pojedinim nedeljnicima, pretnje političkim neistomišljenicima ili etiketiranje i progon u tabloidima“, naveo je Kostreš.

Dodao je da se po istoj ideološkoj matrici uništava ili se radi na uništenju Razvojne banke Vojvodine, Vojvođanske akademije nauka i umetnosti, Radio-televizije Vojvodine, višejezičnosti i multietničnosti kao dela identiteta Vojvodine, autonomije Vojvodine pa čak i samog njenog imena. Po istom tom principu se radi na prekrajanju istorije o Drugom svetskom ratu i izjednačavanju boraca protiv fašizma sa saradnicima okupatora u Srbiji, istakao je Kostreš.

Upozorio je da će, ukoliko lustracija izostane, organizovane zabranjene i nezabranjene „horde“ koje danas skandiraju „Nož, žica, Srebrenica“ i čeznu da Srbija bude ruska provincija smatraće, krenuti u fizički obračun sa svima koje su stavili na neki svoj crni spisak.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga