Kostreš: Glasati protiv kandidata dvaju Vojislava

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je birače Koalicije „Zajedno za Vojvodin…

20. maj 2008

bojan-kostres3_139.jpgZamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je birače Koalicije „Zajedno za Vojvodinu”, čiju okosnicu čini upravo LSV, da u drugom krugu pokrajinskih izbora 25. maja „glasaju protiv poslaničkih kandidata koalicije dvaju Vojislava – Šešelja i Koštunice”.
„Vojvođani nikada ne smeju da zaborave da je naša autonomija potpuno uništena u vreme dok su na vlasti bili ljudi koji su po svom ideološkom profilu bliski današnjim radikalima, narodnjacima i socijalistima. I zato je naša i dužnost i obaveza da ne dozvolimo da se Vojvodina vrati u te mračne devedesete godine prošlog veka”, izjavio je Kostreš za sutrašnji „Dnevnik”.
On je najavio i da će se stranačka infrastruktura Lige, u meri u kojoj to od LSV-a bude traženo, uključiti u animiranje Vojvođana pred drugi krug glasanja kako bi prevaga demokratskih snaga u Skupštini Vojvodine bila što ubedljivija.
„Svoju podršku nikada nismo uslovljavali niti ćemo to sada činiti. Pobeda demokratske opcije naš je prioritet, a o tome da li će Liga biti u vlasti ili opoziciji razgovaraćemo posle izbora”, poručio je Kostreš, dodajući da će LSV u sredinama gde su u drugom krugu dva demokratska kandidata, birače pozvati da podrže onog čija stranačka centrala nije u Beogradu.

www.vojvodinaglasa.info

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga