Kostreš: DS ostaje u pokrajinskoj vlasti

Gajba piva kao garancija

18. juna 2014

Bojan Kostreš se u gajbu piva kladio sa novinarima da će Demokratska stranka biti u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine. Goran Knežević kaže da će, ako Kostreš daje jednu, on dati dve gajbe piva da DS neće ostati na vlasti.

Demokratska stranka će biti u rekonstruisanoj vlasti u Vojvodini, kategorični su u izjavi za Danas predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, naprednjaci tvrde da „nema apsolutno nikakve šanse da DS bude u rekonstruisanoj Vladi Pokrajine“, a demokrate su uverene da će vlast biti rekonstruisana u okviru postojeće skupštinske većine.

„Kladio sam se sa novinarima u gajbu piva da će DS biti u rekonstruisanoj vlasti jer sam uveren u to. Tražimo jasno definisan politički program i rekonstrukciju Pokrajinske vlade. To ćemo pokušati da uradimo sa našim koalicionim partnerima“, rekao je za Danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Dodaje, da je LSV spremna da sarađuje po određenim političkim pitanjima i sa drugima, „što smo demonstrirali prilikom promene izbornog sistema u Vojvodini“.

„Mi već dve godine, od izbora 2012. govorimo o problemima. I, naravno, prvo ćemo probati da ih rešimo sa našim današnjim koalicionim partnerima, zaključio je Kostreš.

Prema rečima potpredsednika SNS Gorana Kneževića, ne postoji nikakva šansa da DS bude deo rekonstruisane vlasti.

„Ako se Kostreš kladio u gajbu piva da će DS biti u novoj vladi, ja se kladim u dve gajbe da neće biti“, rekao je Knežević za Danas, dodajući da su demokrate izgubile legitimitet i „vreme je da se sklone sa vlasti“.

Upitan na koji način naprednjaci planiraju da privole „ligaše“ na svoju stranu, s obzirom na to da bez njihove podrške nemaju većinu ni za izglasavanje nepoverenja administraciji Bojana Pajtića, Knežević je odbio da konkretno odgovori.

Mi se ne bavimo tehničkim stvarima i brojevima, već idejama i tražimo podršku za njihovo sprovođenje, naglasio je Knežević.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je za Danas da to što SNS smatra da sa dvadesetak mandata osvojenih na izborima može da napravi većinu u odnosu na DS, koja je osvojila 59 poslaničkih mandata „govori o karakteru te stranke koja po svaku cenu želi da preotme vlast u Vojvodini“.

Ona ističe da je DS u stalnom kontaktu sa svojim koalicionim partnerima u Vojvodini i da je uverena da će naći zajednički jezik za rekonstrukciju vlasti.

(Danas, FoNet, RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga