Kostreš: Decentralizacija mora biti rešavana celovito

Vrlo je pogrešno pitanja regionalizacije i decentralizacije Srbije rešavati parcijalno

10. sep 2010

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da pitanje decentralizacije i regionalizacije mora biti rešeno za celu Srbiju, a ne parcijalno.
Reagujući na zahtev muftije Moamera Zukorlića da bi Sandžak trebalo da dobije autonomiju u okviru Srbije, Kostreš je na konferenciji za novinare rekao da takva pitanja ne bi trebalo rešavati parcijalno i da bi Republika time trebalo što pre da se pozabavi, jer je u protivnom moguća nestabilnost u zemlji.
„Vrlo je pogrešno pitanja regionalizacije i decentralizacije Srbije rešavati parcijalno. Ukoliko se tim pitanjima republička administracija vrlo brzo i ozbiljno ne pozabavi mi ćemo imati nestabilnosti po ovom pitanju“, rekao je Kostreš.
Funkcioner LSV je ocenio da će, ako ne postoji zajednički pokušaj da se reši pitanje decentralizacije i regionalizacije u Srbiji, pojedini regioni ili njihovi politički predstavnici, s vremena na vreme, dolaziti na određene ideje i samo komplikovati, ionako komplikovane odnose u Srbiji.
Prema Kostrešovom mišljenju, pitanje decentralizacije i regionalizacije Srbije bi trebalo biti rešeno tako što će biti doneto rešenje za celu Srbiju i tek tada bi se moglo govoriti o pitanju autonomije Sandžaka, Raške oblasti ili Zapadne Srbije.
„Ukoliko se bude razgovaralo o Sandžaku kao izdvojenom pitanju, ono će sigurno izazvati poprilične uzavrele političke strasti i samo će štetiti Srbiji“, ocenio je zamenik predsednika LSV-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga