Kostreš: Dačić manipuliše javnošću, u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina

"Politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločinima"

14. maja 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da Ivica Dačić, koji je bio portparol Slobodana Miloševića, i dalje nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

„On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda“, rekao je Kostreš zal ist Danas.

On napominje da krivica nikada ne može biti kolektivna, već samo individualna, te poručio da Ivica Dačić „dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstvam, danas u situaciji da bude na vlasti“.

Podsetio je da je LSV tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića, ističući da to sada čine i neke opozicione snage koje traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala.

„Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga“, ocenio je Kostreš, komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji „natopljena saučesništvom u zločinima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio“.

„Dok god je velikosrpski nacionalizam vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje“, poručio je Kostreš.

(Autonomija, Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga