Kostreš: Cena goriva može i mora biti niža

“Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država"

14. okt 2018

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš oštro je danas kritikovao Vladu Srbije zbog cena goriva i zatražio smanjenje akciza na gorivo i revidiranje Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

“Srbija je jedna od najsiromašnijih evropskih država, pa je svako povećanje cena atak na već prazne kućne budžete gradjana. Tražimo hitnu reakciju premijerke Ane Brnabić. Ako ćute ministri, ona mora da učini sve da gradjani snose što manje štete zbog loših poteza vlade. Cena goriva u Srbiji moža i mora biti niža”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Podsetio je da je LSV i ranije upućivao zahteve ministru finansija Siniši Malom da se izmeni Zakon o akcizama, što bi dovelo do smanjenja cena goriva.

Podsetio je i da je LSV od ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića tražio da u što kraćem roku pokrene aktivnosti u cilju izmena Energetskog sporazuma sa Ruskom Federacijom.

“Svima je jasno da je ruski partner kupio Naftnu industriju Srbije ispod realne tržišne cene, a benefiti koje Gaspromnjeft ima u našoj zemlji toliko su veliki da je šteta koja se nanosi Srbiji, Vojvodini i lokalnim samoupravama sve veća. Jedna od najvidljivijih šteta je visoka cena goriva”, naveo je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga