Kostreš: Beograd najbogatiji u zemlji, ali redovno dobija dotacije od Vlade Srbije

“Budžetska sredstva Beograda za 2019.godinu iznose 123 milijarde dinara, što je za gotovo 50 milijardi više od iznosa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja ima 200.000 stanovnika više"

08. juna 2019

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš postavio je danas pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić zašto Grad Beograd dobija dobija milionska sredstva iz tekuće rezerve državnog budžeta, kada je reč o najbogatijem gradu u državi.

“Budžetska sredstva Beograda za 2019.godinu iznose 123 milijarde dinara, što je za gotovo 50 milijardi više od iznosa budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja ima 200.000 stanovnika više od Beograda. Po glavi stanovnika, to je sto odsto više”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Podsetio je i da su se čelnici beogradske vlasti, prilikom usvajanja budžeta za 2019. godinu, hvalili „nikad većim budžetom“.

“Podsećamo da Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu, Kikinda ima problem sa odlaganjem opasnog otpada, Pančevo i Valjevo sa zagađenjem vazduha, a sve druge sredine polako nestaju, jer mladi ljudi napuštaju svoja mesta. Ne pristajemo na politiku da je Srbija samo grad Beograd”, poručio je Kostreš.

Podsetio je da je Beograd centar velikog dela investicionih aktivnosti u Srbiji i dodao da je u tom gradu u toku realizacija niza projekata, o kojima ostali krajevi Srbije “ne mogu ni da sanjaju”.

“Beograd dobija ‘grad na vodi’ i ‘Sunčano naselje’, a beogradska gondola je skuplja od ukupnog godišnjeg iznosa opština Žitište, Nova Crnja i Plandište. Za nevericu je da je novogodišnje ukrašavanje Beograda koštalo 300.000 evra. Za ta sredstva mogle su se izgraditi tri školske sale za fizičko vaspitanje u nekom od siromašnih sela Vojvodine, Šumadije ili Sandžaka. LSV ne pristaje na ovakvu politiku Vlade Srbije”, poručio je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga