Kostreš: Ako ne bude dogovora tri lidera, neće biti ni Vlade

SVM traži izgovor da izađe iz vladajuće koalicije

23. feb 2015

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da je ideja te stranke da u direktnom kontaktu s liderima Demokratske stranke (DS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) pokušaju da se prevaziđu problemi u Pokrajinskoj vladi i dodao da neće biti ni Vlade Vojvodine ako ne bude dogovora.

„Ideja LSV je da pokušamo da u direktnom kontaktu tri lidera (LSV, SVM, DS) prevaziđemo sve probleme, jer mislimo da je interes građana Vojvodine na prvom mestu. Pokušaćemo da se dogovorimo, prevaziđemo otvorena pitanja i ja sam optimista. Ukoliko ne bude dogovora neće biti Vlade Vojvodine“, kazao je Kostreš novinarima u parlamentu.

Povodom optužbi predsednika Skupštine Vojvodine i predsednika SVM Ištvana Pastora da LSV stoji iza smene direktorke Vojvodinašume Marte Takač, koja je bila kadar SVM-a, i imenovanje novog vršioca dužnosti direktora Aleksandra Obradovića, Kostreš je rekao da ne razume zbog čega se smena „toliko politizuje“.

Kostreš je podsetio da je Apelacioni sud doneo odluku i da je Vlada u skladu sa zakonima imenovala novog v.d. direktora Aleksandra Obradovića koji nije član nijedne stranke.

„Možda je to izgovor da bi se izašlo iz vojvođanske administracije. Očigledno je da ta administracija i vladajuća koalicija imaju određene probleme, ali mi smo spremni da se sva pitanja otvore i pokuša da se nađe rešenje“, naveo je Kostreš.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga