Kosovo u kadru

Film govori o pokušaju mirovnog dijaloga između studenata srpske i albanske nacionalnosti na Kosovu, i o njihovim napetim susretima

04. nov 2012

U okviru Festivala “Slobodna zona” večeras će u Beogradu biti prikazan i film “Ponovo zajedno – 10 godina nakon rata” Juna Haukelanda, koji govori o studentima srpske i albanske nacionalnosti sa Kosova.

Film govori o pokušaju mirovnog dijaloga između studenata srpske i albanske nacionalnosti na Kosovu, i o njihovim napetim susretima, prvo 1999. godine, neposredno pre bombardovanja, a potom i deset godina kasnije.

Film je na programu večeras od 21 sat, a iste večeri o temi “Kosovo: između pregovora i dijaloga” govoriće i reditelj filma Jun Haukeland, kao i jedan od aktera Stajner Brin, iz tima osnivača Nansen dijalog mreže, koji je 2009. godine nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Njima će se pridužiti i reditelj Lazar Stojanović i Faik Ispahiu, direktor medijske kuće Internjuz Kosovo.

U okviru “Slobodne zone” u utorak će biti prikazani i filmovi autora okupljenih oko projekta “Dokufest fabrika”.

Publika će imati priliku da vidi film “Zid” Nikole Polića, koji prikazuje slučaj dve škole pod jednim krovom na kosovski način, dok Boris Karamuco istražuje šta danas znači “Zastava”, a Srđan Slavković ispituje saobraćajnu vezu “Beograd-Priština”.

Programi se realizuju u saradnji Hartefakt fonda i Festivala “Slobodna zona”, a publika će imati priliku da razgovara is a autorima i protagonistima filmova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga