Korhec: Prijava protiv Ištvana Pastora zbog klevete i uvrede

MP razgovarao i sa Misijom OEBS-a

17. apr 2016

Jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret (MP) Tamaš Korhec izjavio je danas u Subotici da će podneti prijavu protiv predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora zbog klevete i uvrede jer ga je doveo u vezu sa falsifikovanjem potpisa za republičku izbornu listu MP i DZVM.

„Pastor će morati krivično da odgovara jer je spomenuo mene u kontekstu falsifikovanja potpisa, a ja niti sam bio kandidat na republičkoj izbornoj listi MP, niti je lista nosila moje ime. Ja nisam bio ovlašćeni predstavnik ove liste i nisam učestvovao u organizovanju prikupljanja potpisa“, rekao je Korhec agenciji Beta.

On je kazao da će sud imati veoma lak zadatak da utvrdi da je reč o kleveti i uvredi i da će Pastor za to morati da odgovara, osim ako demantuje sebe i zatraži izvinjenje od njega zbog povrede ugleda i časti.

„Posle donošenja rešenja RIK-a o odbijanju republičke izborne liste MP i odbijanja prigovora naše organizacije, Pastor je reagovao na veoma grub i u našoj politici neprimeren način“, rekao je Korhec.

On je dodao i da su MP i DZVM zapravo žrtve cele ove situacije, a članovi MP su optuženi da su učesnici u falsifilkovanju potpisa.

Prema njegovim rečima, prijava protiv Pastora biće pokrenuta uskoro, nakon završetka izbora, osim, kako je rekao, „u slučaju iskrenog izvinjenja Pastora“.

MP je početkom nedelje optužio i RIK da je prekršio zakon, a državu da je umešana u organizovano falsifikovanje potpisa.

Članovi MP Tamaš Korhec i Laslo Joža razgovarali su u Subotici i sa predstavnicima Misije OEBS-a u Srbiji koji su zaduženi za posmatranje i praćenje izbora i upoznali ih sa siuacijom u kojoj se ova organizacija našla nakon što je RIK odbio proglasiti njihovu republičku izbornu listu zbog falsifikovanih potpisa.

Oni su predstavnike OEBS-a upoznali i sa drugim problemima u kojima se nalazi ova organizacija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga